اگرچه کمفروشي بستههاي اينترنتي توسط برخي از شرکتهاي ارائهکننده خدمات اينترنتي به اثبات رسيده، اما دلايل مختلفي نيز وجود دارد که ممکن است به زود تمام شدن بستههاي اينترنتي کاربران منجر شود.
پايگاه خبري فناوري اطلاعات و ارتباطات- يکي از دغدغههاي هميشگي کاربران بستههاي اينترنتي، احتمال کمتر بودن حجم اينترنت دريافتي نسبت به حجم خريداريشده است. درواقع کمفروشي اينترنت يکي از مسائلي است که کاربران شرکتهاي اينترنتي همواره گوشه ذهن خود دارند و پيش ميآيد که نگران کمفروشي در حجم يا سرعت کمتر از سرعت اسمي خريداري شده باشند. با وجود اين، دلايل زيادي هم وجود دارد که ممکن است به اتمام حجم بستههاي اينترنتي زودتر از چيزي که کاربران تصور ميکنند، منجر شود.
زماني گفته ميشد آنهايي که ميگويند کمفروشي صورت ميگيرد، بايد به اين نکته توجه داشته باشند که در گذشته مشترکان چند عکس و يا مطلب مکتوب را دانلود ميکردند و حجم اينترنت آنها براي مدت بيشتري دوام ميآورد اما اکنون همين که سه تا چهار فايل ويدئويي دانلود ميشود، چند برابر فايلهاي عکس و مکتوب حجم مصرف ميشود.
همچنين دلايل متعددي براي تصور کمفروشي افراد عنوان ميشد؛ از جمله اينکه در برخي موارد امنيت مودم وايفاي مناسب نبوده و پسورد اينترنت توسط ديگران شناسايي شده و حجم اينترنت آنها مورد استفاده قرار گرفته است. مورد ديگر اينکه بهروزرساني نرمافزارها به صورت اتوماتيک و مديريت نشده انجام مي شود.
دلايل زود تمام شدن حجم اينترنت چيست؟
بهروزرساني و فعاليت خودکار نرمافزارهاي نصبشده روي دستگاههاي شما (گوشي، تبلت و…) در زمان اتصال به اينترنت، يکي از دلايل زود تمام شدن حجم اينترنت است. در صورتي که برنامههاي نصبشده روي دستگاههاي خود را براي حالت بهروزرساني خودکار فعال کردهايد، حالت خودکار آن را لغو کنيد تا بتوانيد هر زمان که مايل بوديد اين فرآيند بهروزرساني را انجام دهيد.
استفاده از نرمافزارهاي مالتيمديا (مانند اينستاگرام، تلگرام و …) هم يکي از مواردي است که حجم اينترنت زيادي ميطلبد. به دليل دانلود تصاوير و ويدئوهايي که حجمهاي بيشتري در مقايسه با فايلهاي نوشتاري دارند، استفاده از اين نرمافزارها موجب بيشتر شدن استفاده از حجم اينترنت ميشود.
هک شدن احتمالي مودم هم ميتواند يکي ديگر از دلايل زود تمام شدن اينترنت باشد. درواقع ممکن است مودم به هر روشي هک شده باشد و فردي که اقدام به اين کار کرده، از حجم اينترنت شما مصرف کند و موجب زودتر تمام شدن حجم اينترنتتان شود. براي مقابله با اين موضوع ميتوانيد رمز مودم خود را تغيير دهيد يا موضوع را با سرويسدهندهي خود در ميان بگذاريد تا از ادامهي مصرف اينترنتتان توسط شخص ديگر جلوگيري کنيد.
خدمات اينترنت خود را آزمايش کنيد
در عين حال، با توجه به اهميت موضوع سنجش سرعت و کيفيت اينترنت پرسرعت، سامانههاي ايجادشده توسط اپراتورها در بخش خدمات الکترونيک وبسايت سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي به صورت متمرکز و سامانيافته آورده شده است. مشترکان به منظور سنجش سرعت و کيفيت ميتوانند اپراتور سرويسدهنده خود را در اين بخش انتخاب و نسبت به سنجش پارامترهاي سرويس خود اقدام کنند.
کاربران براي اطمينان از کيفيت و سرعت اينترنت خود ميتوانند بسته خريداريشده خود را راستيآزمايي کنند. آنها براي آگاهي از کيفيت اينترنت خود ميتوانند به سامانه سنجش سرعت و کيفيت اينترنت اپراتورها که در رگولاتوري قرار داده شده مراجعه کنند و سرويس خود را بررسي کنند و از انطباق اين شرايط با قرارداد خود مطمئن شوند.
مشترکان شرکتهاي ارائهدهنده خدمات انتقال داده ميتوانند از طريق لينکهاي معرفي شده نسبت به سنجش شاخصهاي کيفيت سرويس دريافتي خود از قبيل latency، packet loss، سرعت دانلود و آپلود اقدام کرده و در صورت عدم تطبيق موارد فوق با مقادير مندرج در قرارداد سرويس نسبت به درج شکايت بر اساس کد رهگيري تخصيصيافته توسط سامانه اپراتور اقدام کنند.
منبع: ايسنا